У Національній академії наук України вивели унікальний овоч - кавбуз
Опубликованно 29.05.2020 04:15
На базі Національної академії наук України виведений унікальний овоч - кавбуз. По запаху нагадує гарбуз з нотками кавуна. Цей унікальний плід виростає до 16 кілограмів.
В Інституті молекулярної біології і генетики Національної академії наук України виведений унікальний овоч. Вивів його Анатолій Потопальський і дав назву кавбуз. Простими словами, цей овоч поєднав у собі кавун, гарбуз, передаетДиалог.UAссылаясь на НАСІННЯ.
В Держреєстр овоч вирішили внести як сорт гарбуза. Після досліджень стало зрозуміло, що кавбуз може бути яскраво-оранжевим, зеленим з смужками або без них. По запаху він більше нагадує гарбуз з нотками кавуна. Плоди виростають масою до 16 кілограмів.
Від гарбуза кавбуз перейняв яскравий колір м\'якоті і відносно невисоку цукристість.А від кавуна - повітряну м\'якоть і темні насіння. Якщо кавбуз довгостроково зберігати, він стає ще солодше.
Нагадаємо, нутриціології назвалинеожиданный овоч, здатний уберегти від раку шлунку і кишечника. Це всім відомі брокколі. В них міститься велика кількість вітаміну К, який необхідний кожному організму.
Читайте також: астронавти NASA собралиурожай овочів в космосі. Космонавти зібрали салат-ромен, капусту Токіо-Бекан та інші овочі. Вчені неймовірно задоволені проведеним експериментом і його результатом.
Категория: Наука
У Національній академії наук України вивели унікальний овоч - кавбуз